AZ Monica

 

Nieuwe ziekenhuisvleugel tegen 2021

De zorgsector is voortdurend in beweging. AZ Monica loopt graag voorop als het gaat om het verstrekken van respectvolle, vriendelijke en toegankelijke kwaliteitsgeneeskunde en –zorg. Daarom bouwen we een gloednieuwe vleugel die van AZ Monica nog meer hét acuut algemeen ziekenhuis van Antwerpen-Oost maakt.

Dankzij de nieuwe vleugel kunnen we onze zorg efficiënter organiseren en meer patiënten in optimale omstandigheden begeleiden. De nieuwe vleugel is voornamelijk bedoeld voor consultaties die momenteel plaatsvinden in bijgebouwen, zoals orthopedie en gynaecologie. Maar ook onze medische beeldvorming zullen we efficiënter kunnen organiseren en op praktisch vlak wordt de ondergrondse parking een belangrijke extra troef voor ons ziekenhuis.

In de loop van september 2017 werden zeven leegstaande Braemblokken afgebroken in de Jos Van Geellaan. De eerste spadesteek voor de nieuwbouwvleugel wordt op 22 juni 2018 gedaan in aanwezigheid van Antwerps burgemeester Bart De Wever.

 

De zorgsector is voortdurend in beweging. AZ Monica loopt graag voorop als het gaat om het verstrekken van respectvolle, vriendelijke…

Lees het artikel

Op de website azmonicabouwt.be kan iedereen
de werken in campus Deurne op de voet volgen.

Focusziekenhuis in Antwerpen - centrum

Het AZ Monica heeft voor haar campus in het centrum van de stad Antwerpen een project opgestart om een aantal ‘focused factory’s’ – vrij vertaald als focusklinieken – te ontwikkelen. Focusklinieken zijn medische praktijken die zich buiten een basisziekenhuis toeleggen op ingrepen en behandelingen met sterk gestandaardiseerde procedures en die ambulant in dagkliniek of met een beperkte hospitalisatie kunnen gebeuren. Het pijncentrum en onze mond- kaak- en aangezichtschirurgie zijn reeds voorbeelden van focusklinieken. Het uitbouwen van een handcentrum werd in 2017 gerealiseerd.

Meer expertise

Deze focusdiensten kunnen alvast rekenen op een performante dienst medische beeldvorming en een hoogtechnologisch uitgerust operatiekwartier met 9 zalen.

Door in te zetten op planbare zorg en op daghospitalisatie of kortverblijf kan AZ Monica campus Antwerpen ook in een wijzigend ziekenhuislandschap een belangrijke rol blijven vervullen.

Het AZ Monica heeft voor haar campus in het centrum van de stad Antwerpen een project opgestart om een aantal…

Lees het artikel