AZ Monica

 

Transparantie, ook in ons prijsbeleid

Toegankelijkheid betekent voor AZ Monica ook transparantie, met name in het prijsbeleid. Onze ziekenhuiswebsite bevat daarom een handige module om de prijs van uw ziekenhuisopname in te schatten, dit voor de 52 meest voorkomende ingrepen.

Het is niet altijd duidelijk om bijkomende kosten van bijvoorbeeld artsensupplementen, kamerkeuze, medische- en niet-medische kosten in te schatten. Dankzij de prijssimulator kunnen patiënten de mogelijke financiële gevolgen van hun opname berekenen.

U kan de prijssimulator op onze ziekenhuiswebsite raadplegen.

Toegankelijkheid betekent voor AZ Monica ook transparantie, met name in het prijsbeleid. Onze ziekenhuiswebsite bevat daarom een handige module om…

Lees het artikel

Toegankelijkheid op elk vlak

Bereikbaarheid

Met een tramhalte voor de hoofdingang van zowel campus Antwerpen als campus Deurne is een vlotte bereikbaarheid van onze beide campussen verzekerd. In 2016 werd de nieuwe tramlijn 8 ingereden met halte ‘Florent Pauwelslei’. Dit maakt dat het ziekenhuis in Deurne bereikbaar is op de lijn tussen de Park&Ride in Wommelgem en het centraal station van Antwerpen.

De stad investeerde ook in de uitbreiding van het aantal velostations. Campus Antwerpen had reeds een velostation, maar nu is ook onze campus Deurne uitgerust met deelfietsen. Pendelen naar de twee campussen kan dus op een gezonde manier!

Geen taalbarrière

AZ Monica is een weerspiegeling van de samenleving. Maar liefst 29 nationaliteiten zijn er werkzaam in allerlei functies. Pluralisme in levensbeschouwing, taal, sociale en culturele achtergrond is eigen aan het ziekenhuis, niet alleen voor onze medewerkers maar ook voor onze patiënten.

Een zorgverlener die te maken krijgt met een anderstalige patiënt, schat in of de taalbarrière goede zorg in de weg staat. Ook elke patiënt heeft het recht naar een tolk te vragen wanneer er een taalbarrière is. In eerste instantie zullen interne tolken (medewerkers met een anderstalige achtergrond) de communicatie faciliteren. In tweede instantie wordt de tolkentelefoon of de Stedelijke tolkendienst gecontacteerd. Informatie en het juist begrijpen van informatie behoort tot kwaliteitsvolle zorg en is een patiëntenrecht.

 

Bereikbaarheid Met een tramhalte voor de hoofdingang van zowel campus Antwerpen als campus Deurne is een vlotte bereikbaarheid van onze…

Lees het artikel