AZ Monica

JCI: Internationaal kwaliteitslabel

18 april 2017 kan als een mijlpaal in de geschiedenisboeken van het ziekenhuis worden neergeschreven. Die dag haalde AZ Monica voor het eerst een internationale accreditatie. Deze accreditering bevestigt dat AZ Monica patiëntveiligheid en zorgkwaliteit garandeert tijdens elke stap in het zorgproces.

1248

De Joint Commission International (JCI) is een organisatie die internationale normen vastlegt – 1248 om precies te zijn – op vlak van zorgkwaliteit en patiëntveiligheid. Het AZ Monica is bijzonder fier op deze erkenning waar het gedurende meer dan drie jaar naartoe werkte.

Enkele voorbeelden van deze normen  zijn uniforme zorgprocessen en procedures, identificatiecheck, juist toedienen van medicatie, veilige heelkunde, valpreventie, handhygiëne, informatie en communicatie met patiënten. Maar ook infrastructuur, HR, schoonmaak, beleid en organisatie worden in normen omgezet.

De accreditatie geldt voor drie jaar in alle diensten binnen AZ Monica op beide campussen alsook in onze polikliniek in Antwerpen-linkeroever en het dialysecentrum in AZ Heilige Familie.

Ga terug naar vorige pagina