AZ Monica

'helix ziekenhuizen' is de naam

Onder de naam ‘helix ziekenhuizen’ verenigen AZ Monica (Antwerpen en Deurne), AZ Klina (Brasschaat), AZ Rivierenland (Rumst en Bornem), AZ Sint-Jozef (Malle) en UZA (Antwerpen) zich in een zorgnetwerk. De ‘helix ziekenhuizen’ engageren zich ertoe om elke patiënt uit de brede Antwerpse regio een integraal aanbod van zorg te leveren. Die zorg dient over de ziekenhuizen heen volgens dezelfde kwaliteitsstandaarden naadloos in mekaar over te vloeien.

Dit past binnen het gezondheidsbeleid van federaal minister voor Volksgezondheid Maggie De Block. Zij wil dat ziekenhuizen meer samenwerken en het zorgaanbod beter afstemmen op elkaar.

Belangrijk is dat dit gebeurt met respect voor de eigen identiteit van elk ziekenhuis. Zo zal AZ Monica steeds alle acute medische disciplines blijven aanbieden, maar zich bovendien ook toeleggen op interventionele cardiologie, moeder- en kindzorg, orthopedie, mond-kaak en aangezichtschirurgie en kwalitatieve focusklinieken zoals pijnkliniek en revalidatie in campus Antwerpen.

 

Ga terug naar vorige pagina