AZ Monica

Handcentrum: subspecialisatie op topniveau

Verregaande specialisatie en ervaring kan naast continue zorg, de patiënt verzekeren dat hij / zij behandeld wordt door een expert in het vakgebied. Het Antwerps handcentrum is hiervan een mooie nieuwe realisatie.

Nieuw Antwerps Handcentrum als voorbeeld van subspecialisatie

De hand is een complex lidmaat, opgebouwd uit 27 beenderen en verschillende gewrichten. Pathologiëen van de hand en pols zijn erg divers, gaande van polspijn tot handtrauma’s met verlies van vingers. Gezien zowel het beenderige als de weke delen belangrijk zijn voor een goede functie, moet een handchirurg orthopedische en plastische technieken goed beheersen, zoals bijvoorbeeld: botfixatie, microscopische vaat -en zenuwhechtingen en arthroscopie.

Het Orthopedisch Centrum in AZ Monica heeft als doel hoog gespecialiseerde zorg te bieden door middel van subspecialisaties. Met de uitbouw van een Antwerps handcentrum wordt een continue, hoge kwaliteit van zorg aangeboden aan patiënten met handproblemen, zowel voor electieve als acute letsels. De meeste ziekenhuizen in de provincie Antwerpen hebben geen handchirurgen permanent ter beschikking, waardoor handtrauma’s door een orthopedisch chirurg behandeld worden die soms helemaal niet vertrouwd is met handchirurgie.

Het handcentrum in AZ Monica telt 5 gespecialiseerde chirurgen, met verschillende subspecialisaties. Zo leggen drs. Matthias Vanhees, Petrus Van Hoonacker en Frederik Verstreken zich vooral toe op hand- en polschirurgie, is prof. dr. Roger van Riet gespecialiseerd in de behandeling van elleboogproblemen en dr. Steven Colpaert in reconstructieve chirurgie.

 

Dankzij verregaande specialisatie en ervaring, kan naast de continue zorg, de patiënt ook altijd verzekerd worden dat hij/zij zal behandeld worden door een expert in dat vakgebied. Verder is handchirurgie ook teamwerk en wordt veel belang gehecht aan de samenwerking met gespecialiseerde kinesitherapeuten, ergotherapeuten, orthesisten en verpleegkundigen.

 

Ga terug naar vorige pagina